Sürgősségi Betegellátó Osztály

Osztályvezető
Dr. Röst Zsaklin

Főnővér
Hacherné Varga Veronika

Cím (épületen belüli elhelyezkedés): 8400 Ajka, Korányi F. u. 1 Földszint

Telefonszám: +36 88 521 800

Az osztály tevékenysége

Ellátási területéhez tartozóan, progresszivitási szint szerinti besorolásának megfelelően ellátja sürgős panaszokkal érkező betegeket, illetve a balesetet szenvedett betegek sürgősségi ellátását.

Sürgősségi Betegellátó Osztályon hagyományosan nonstop felvételes rendszerben történik a betegek fogadása és ellátása. A mentőszolgálat által minden az intézetbe beszállított, sürgős ellátást igénylő beteg az SBO-n keresztül kerül felvételre, ugyancsak az SBO fogadja a háziorvosok által sürgősséggel beutalt és spontán jelentkező betegeket.

Az SBO-n történik a sürgősségi diagnosztikai tevékenység, állapotstabilizálás, elsődleges ellátás, valamint a 24 órán belül ellátható kórképek rendezése, definitív ellátása.
A sürgősségi szakmai elveknek megfelelően tevékenység multidiszciplinális, a betegellátás a triage elvek mentén történik.

Biztosított a kritikus állapotú betegek azonnali, helyben történő ellátási készsége, a magas dependencia szintű obszervációs háttér.

Az intézetben működő szakterületek tekintetében biztosított az egypontú beléptetési rendszer. Az osztály szoros munkakapcsolatban működik a kórház diagnosztikai egységeivel és betegellátó osztályaival, valamint a praehospitalis sürgősségi ellátórendszerrel, a mentőszolgálattal és az alapellátással.

Az itt mindenkori műszakban dolgozó orvos dönt a szakma szabályai szerint, hogy a beteg az ellátás után járóbetegként távozhat, vagy további kezeléséhez fekvőbeteg gyógyintézeti felvétel szükséges. Ezzel egy időben meghatározza a szakmailag illetékes osztályt, amely a beteget átveszi, illetve felveszi.

  • Sürgősségi Betegellátó Szakrendelés

Bővebb információ

A Sürgősségi Betegellátó Osztály a főépület A szárny alagsorában és földszintjén található.

A Sürgősségi Betegellátó Osztály a súlyos életveszélyes, akut fájdalommal küszködő, sürgős ellátást igénylő betegek fogadásra hivatott.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre

A nap 24 órájában fogadja a rászoruló betegeket, beutaló nélkül is igénybe vehető. A sürgős szükség fogalmát az 52/2006.(XII.28) EüM rendelet határozza meg az alábbiak szerint

  • sürgős szükség, olyan, hirtelen fellépő egészségi állapotváltozás, amely esetében az azonnali egészségügyi ellátás elmaradása
  • közvetlen életveszélyt, vagy beavatkozás nélkül ahhoz vezető állapotromlást, vagy
  • súlyos vagy maradandó egészségkárosodást vagy
  • társadalmilag tűrhetetlennek minősített, tartós fájdalmat okoz.

Az osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban

Telefon: +36 (88)-521-892
A vonatkozó jogszabályok szerint telefonon érdeklődő harmadik fél részére nem adható tájékoztatás, mert lehetetlen a tájékoztatásra való jogosultság megállapítása.

Mit hozzon magával felvételkor?

A felvételhez TAJ kártya és személyi irat szükséges. Súlyos/életveszélyes állapotú betegek esetén ezekre sincs szükség, későbbiekben pótolható. Jó, ha Önnél van feljegyezve a rendszeresen szedett gyógyszereinek neve, adagja, ismert betegségei neve, esetleg ismert túlérzékenység jelölése.

Régebbi betegségeinek kezeléséről szóló dokumentumokat hozza magával!(zárójelentés, ambuláns lap, leletek)

A betegek fogadása

A Sürgősségi Betegellátó Osztályhoz forduló vagy ide beszállított betegek az osztály fogadó szintjén kialakított pultnál jelentkezhetnek, ill. az Országos Mentőszolgálat munkatársai is ide érkeznek a betegekkel.

A betegek ellátása

Az ellátás nem érkezési sorrendben történik!

Munkatársaink a panaszai és tünetei alapján besorolják Önt az állapotának megfelelő szintre.
Az ellátási szinthez tartozó időablakon belül megkezdődik az Ön orvosi ellátása.
Az ellátás megkezdéséig kérjük szíves türelmét!

Az Ön ellátásának megkezdése a betegforgalom függvényében változhat!

Személyes dolgok raktározásának lehetőségei

Vagyonbiztonság, értékmegőrzési lehetőség
A páciens kérése személyes tárgyait, értékeit leltár (bizonylat) ellenében átvesszük és elzártan, biztonságban tároljuk.

Betegszállítás

A beteg szállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapota és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az osztályon kijelölt munkatárs végzi.

You have Successfully Subscribed!