Központi ellátást nyújtó osztályok

Központi műtő – sterilizáló egység

Szervezi és folyamatosan biztosítja a központi műtőszolgálathoz közvetlenül tartozó operatív beavatkozást végző osztályok (Traumatológia, Sebészet, Szülészet- nőgyógyászat) műtéti igényeit. A Központi Műtő folyamatos ellátással biztosítja az elektív, egynapos, akut és akut ügyeleti műtétekhez szükséges feltételeket. Szoros együttműködésben dolgozik az Intenzív Terápiás Osztállyal. A Központi Sterilizáló az intézményben működő valamennyi osztály, részleg, rendelés eszköz – és anyag sterilizálását végzi.

Labordiagnosztika

Ellátási területéhez tartozóan és szakmai besorolásának megfelelően az alap,- és járó beteg-szakellátások diagnosztikai igényének megfelelően általános, kémia, hematológiai, és immunológiai diagnosztikai tevékenységet folytat. Ellátja a kórház járó és fekvőbeteg-szakellátásában ápolt betegek labordiagnosztikáját.
A labordiagnosztikát közreműködői szerződés alapján külső szolgáltató végzi. A közreműködő kórházon belüli működésére és kapcsolatrendszerére vonatkozó előírásokat a közreműködővel megkötött szerződés tartalmazza.

Patológia és kórszövettani osztály

Központosított diagnosztikai osztály, mely ellátási területéhez tartozóan és szakmai besorolásának megfelelően biztosítja a műtétes és speciális szövettani diagnosztikát, végzi a cytológiai anyagok feldolgozását, valamint egyes anyagok immunhisztokémiai diagnosztikáját. Aspirációs cytológiai szakrendelésen járóbeteg szakellátást végez. A kórház ellátási területén elhunyt betegek boncolását, szövettani feldolgozását látja el.

  • Patológia és kórszövettani szakrendelés

Transzfúziológia

A gyógyító tevékenység számára a vér és különböző vérkészítményeket kiadását biztosítja. A kórház járó- és fekvőbeteg egységei számára a vércsoport- Rh meghatározás, ellenanyagszűrések végez.

Radiológia

Ellátási területéhez tartozóan és szakmai besorolásának megfelelően a járó,- és fekvőbeteg – szakellátások diagnosztikai igényeit teljesíti. Röntgendiagnosztika keretében általános röntgendiagnosztikai, mammográfiás szűrési és diagnosztikai tevékenységet végez. UH diagnosztikai vizsgálatokat folytat. Ellátási területéhez tartozóan és szakmai besorolásának megfelelően a járó,- és fekvőbeteg-szakellátások CT diagnosztikai igényeit teljesíti.

  • Röntgendiagnosztika
  • Ultrahang diagnosztika
  • CT

Intézeti gyógyszertár

Az intézeti gyógyszerellátás során a gyógyszertár feladata azon gyógyszerellátási és gyógyszer-előállítási szaktevékenységek elvégzése, amelyeknek során a fekvőbeteg intézményben (gyógyító osztályokon, járóbeteg-szakrendeléseken, diagnosztikai részlegeken) ápolt, kezelt betegek gyógyszerellátása biztosítható intézeti tartózkodása alatt. A gyógyszerellátást úgy szervezi meg, hogy a szakszerűség és gazdaságosság szempontjai egyaránt érvényesüljenek. A vényforgalmat bonyolító közvetlen lakossági gyógyszerellátás során a gyógyszertár (Kristály Patika) az egészségügyi szakellátó tevékenysége folyamán a gyógyszert és az alkalmazásával összefüggő szakmai információt a fogyasztók részére közvetlenül biztosítja.

 

You have Successfully Subscribed!